HTML

Res ad disciplinas et et studia pertinentes

Bejegyzéseim a mindennapok problémáiról, elsősorban a munkámmal kapcsolatosak - magyar felsőoktatás

Friss topikok

Nyílt levél Orbán Viktornak

2011.09.28. 10:23 gino 1965

Ezt a levelet eljuttattuk több napilap szerkesztőségéhez, egyik sem közölte.

Marad ez a lehetőség.

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Kedves Viktor!

 

Nagyon vártam az Önök győzelmét, ami hál' Isten, be is következett. Tudtuk, hogy nem sétamenet lesz a kormányzás, hiszen az elmúlt nyolc év (meg a rendszerváltást megelőző majd' 50) megtette „hatását”. De nagyon bíztam az Önök józanságában, okosságában, és – nem utolsósorban – becsületességében. Hittem és reméltem, hogy rendet raknak ebben a szerencsétlen „megalázott és megszomorított” országban. De rendet, egyre inkább úgy tűnik, nem lehet ilyen gyorsan tenni. A fejekben kellene először, de ez a legnehezebb, szinte lehetetlen...  Minden jó szándék és akarat ellenére, most az összes társadalmi réteg elégedetlen. A rendvédelmisek, a tanárok, orvosok, mozdonyvezetők, taxisok, és sorolhatnám.... Mindenki úgy érzi, hogy megnyirbálják a jogaikat... Ugyanakkor mindenki egyetért abban, hogy valamit tenni kell, hogy nem kell ennyi egyetem, kórház, tévé csatorna, újság... Igen, de ha az ő egyetemét, kórházát, újságját stb. akarják megszüntetni,akkor már más a helyzet. Miért az enyémet, miért nem a tiédet? És előkerülnek a kapcsolatok, a jobbnál jobb érvek, és – előbb vagy utóbb – minden marad a régiben... Akkor hát mit tanácsolhatnék, egyszerű állampolgár, aki aggódik hazája sorsáért, aki itthon szeretne maradni, aki azt szeretné, ha unokái, sőt dédunokái is itt boldogulnának.

Mivel a liberális – írott és elektronikus – média agymosása megtette a magáét, nagyon nehéz a helyzet. Az emberek nagy része a hamis egyenlősdin szocializálódott, ezért irigy mindenkire, aki többet keres... Nem tudják, vagy nem akarják, felfogni, hogy a nagyobb felelősséggel nagyobb juttatás is jár. De – és itt van a kutya eltemetve – ennyivel nagyobb? – mondhatják. Ha az ország tényleg ekkora bajban van, akkor a miniszteri (aki, ugye szolga, és ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni) fizetéseket is lehetne bizony csökkenteni. Hogy is van ez, hogy egyes miniszterek havi több mint 2milliót keresnek? Persze, nagy a felelősség, de hogy aránylik ez egy 50 körüli főorvos nettó 158 ezres fizetéshez?? Neki kisebb a felelőssége?  Vagy egy egyetemi docens 180ezres nettója mire elég?? Az ő felelőssége – akinek kezében a jövő értelmiségének tanítása, nevelése – vajon mekkora? És az alsós tanító, akire rábízzuk gyerekeinket, hogy megtanítsa őket írni, olvasni, számolni, 90 ezres nettója meddig tart ki? Tudják-e ezeket a számokat vezetőink?  Vagy tudják, és nem akarnak róla tudomást venni? De hát ez nem lehet a megoldás, nem dughatják a homokba a fejüket!! A miniszteri fizetések csökkentése, tudom jól, csak csepp a tengerben, de mégis azt gondolom, igen népszerűségnövelő intézkedés lehetne. Hiába van igaza a kormánynak, és Önnek is miniszterelnök úr, ha igazukat nem tudják jól kommunikálni, akkor ott baj van. („Jót s jól, ebben áll a nagy titok”) Az emberek (ahogy Önök mindig mondják) nem fogják érteni, mire fel ez a nagy megszorítás, ha a kormánytagok ennyit keresnek... És ezt nem lehet egy kézlegyintéssel elintézni, egyszer a nép megelégeli a megszorításokat és forradalmat csinál... Ezt, talán, nem kéne megvárni!

Tisztelettel és baráti üdvözlettel,

 

Dr. Papp Andrea

egyetemi docens

Budapest

 

Szólj hozzá!

Címkék: felsőoktatás miniszterelnök hatalom

A bejegyzés trackback címe:

https://studia.blog.hu/api/trackback/id/tr673262130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása